dinsdag 29 september 2009

Perzik / peaches

Dit zijn de perzikken die we van een vriend kregen, uit zijn eigen boomgaard.
Ik had deze nog nooit gezien. Aan de buitenkant zien ze er niet uit en wanneer je ze geschild hebt, wat bij deze wel nodig is want de schil is vrij hard/taai heeft het meer weg van rode bietjes dan van een perzik. Maar ze smaken heerlijk, beetje zoet zurig. Het zijn bloedperzikken, "Prunus persica Sanguine de Savoie".


These are the peaches we got from a friend, from his own orchard. I had never seen these. On the outside they don't look very tasty. When you've peeled them, what's necessary with these because the shell is quite hard/tough it looks more like a red beet than a peach. But they taste delicious, slightly sour sweet. They are called bloodpeaches, "Prunus persica Sanguine de Savoie".

This Hydrangea probably had the idea that we just got spring, while the other flowers turned in their autumn color Dusky pink, this one is only just beginning.

Deze Hortensia had waarschijnlijk het idee dat we nog maar net in het voorjaar zaten, terwijl de andere bloemen al hun oudroze herfstkleur hebben begint deze nog maar net.

1 opmerking:

Martine zei

wat apart, ik had nog nooit gehoord van die bloedperziken...